ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаО.Кучеренко:«Росія і Білорусь мають загальну енергосистему, керовану Москвою»

О.Кучеренко:«Росія і Білорусь мають загальну енергосистему, керовану Москвою»

Росія і Білорусь мають єдину енергосистему, імпорт електроенергії з Росії - це імпорт з Росії

Росія і Білорусь мають єдину енергосистему, імпорт електроенергії з Росії - це імпорт з Росії. Про це написав народний депутат України, перший заступник Комітету ВР з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко на своїй сторінці в Facebook, коментуючи законопроект Андрія Геруса, в якому скасовується імпорт електроенергії з Росії, але залишається - з Білорусі.

«Росія і Білорусь мають єдину енергосистему, керовану Москвою. Не вірте тому, хто сьогодні почав вас запевняти в тому, що ми відмовилися від російського імпорту. Це фейк. Міраж. Театр. Це роль у нього просто сьогодні така ...»- написав Кучеренко.

Він також повідомив, що саме тому країни Балтії влітку поточного року прийняли рішення до 2025 року від'єднатися від енергосистем Росії та Білорусі, щоб синхронізувати їх з ЄС.

«Прибалтійські країни та Євросоюз затвердили терміни від'єднання від енергосистем Білорусі та Росії. Підписана дорожня карта по синхронізації електромереж Латвії, Литви, Естонії через Польщу з континентальної мережею Євросоюзу. До 2025 р електромережі країн Балтії будуть рассінхронізіровани з енергосистемами Білорусі і Росії», - написав Кучеренко.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії», в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку, яка дозволила закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі.

1 жовтня було здійснено перше постачання електроенергії з Росії в режимі імпорту. Поставка проведена рівним графіком потужністю 100 МВт. За даними джерела на ринку, імпорт здійснений компанією «Юнайтед Енерджі», яку пов'язують з Ігорем Коломойським.

15 жовтня Андрій Герус зареєстрував в парламенті законопроект «Про внесення зміни до Закону України« Про ринок електричної енергії »(№ 2236-2), в якому скасовує свою поправку щодо імпорту електроенергії з Росії, але залишається можливість імпортувати її з Білорусі.

Президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець висловив думку, що ухвалення законопроекту Геруса зупинить євроінтеграцію України і посилить вплив Росії у вітчизняній енергетиці.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
20 Жовтня 2019 p. 21:23
Але для пересічних громадян Порошенко, Тимошенко, Янукович і Зеленський - це начебто одне й те саме ; вони їх навіть не розрізняють.