ГоловнаКоментаріГазопостачанняО.Кучеренко: "Тариф на газ вже наступного року можуть зрости на 2 гривні за 1 куб.м."

О.Кучеренко: "Тариф на газ вже наступного року можуть зрости на 2 гривні за 1 куб.м."

Дорожчання може відбутися якщо припнеться транзит газу територією України, про це заявив перший заступник голови комітету Верховної ради з питань енергетики та комунальних послуг Олексій Кучеренко
Тариф на газ вже наступного року можуть зрости на 2 гривні за 1 куб. м. Дорожчання може відбутися якщо припнеться транзит газу територією України,  про це заявив перший заступник голови комітету Верховної ради з питань енергетики та комунальних послуг Олексій Кучеренко, пише "Україна Комунальна".
 
За його словами, європейський енергокомісар Кадрі Сімсон припускає, що з січня транзит газу через Україну не продовжиться. Водночас, за словами нардепа, це призведе до зростання тарифів на газ, тому що зросте вартість доставки українського газу.
 
"Наш український газ транзитується за 20 копійок, бо основне навантаження відбувається за рахунок зовнішнього транзиту. Якщо зовнішнього транзиту не буде, вся робота ГТС, а це мільярди гривень, буде закладатиметься в тариф для кінцевих споживачів – як побутових, так і не побутових", – пояснив нардеп.
 

Нагадаємо, газопостачальна компанія "Нафтогаз України", клієнтами якої є більшість побутових споживачів, продовжила дію тарифного плану "Фіксований" ще на рік. Так кубометр газу з 1 травня 2024 року до 30 квітня 2025 року включно коштуватиме 7,96 грн (з ПДВ). 

 
Коментарі (0)