ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаОкупований Донбас «викреслили» з українського енергоринку

Окупований Донбас «викреслили» з українського енергоринку

Уряд вирішив влаштувати «ЛНР» та «ДНР» «енергетичну» блокаду. Зокрема, для енергетичних компаній на окупованих територіях діятиме окремий, більш жорсткий порядок провадження діяльності сфері електроенергетики.

Кабінет Міністрів виключив непідконтрольні Україні території Донецької та Луганської області із енергетичного ринку України. Відповідне рішення закріплено в Постанові Кабміну № 263 від 7 квітня.

Зокрема, цим документом уряд зобов’язує «ДТЕК Донецькобленерго» та «Луганське енергетичне об'єднання» здійснювати закупку електроенергії у компаній, що знаходяться на територіях «ДНР» та «ЛНР» та вести окремий облік.

Крім цього документ забороняє здійснювати компаніям на окупованих територіях продаж електроенергії в області України, а перетоки електрики між окупованим Донбасом та Україною повинні здійснюватись за окремими договорами.

Також, документом передбачається складання окремого балансу споживання електроенергії на окупованих територіях Донбасу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 10 квітня стало відомом, що українська сторона припинила постачати електроенергію на території окупованого Донбасу. Крім цього, «урізали» також і газопостачання у так звані ЛНР та ДНР.

 
Коментарі (0)