ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаОкупований Крим отримає більше коштів для закупівлі української електрики

Окупований Крим отримає більше коштів для закупівлі української електрики

Росія збільшила видатки на закупівлю електроенергії для окупованого Криму з України. Так, у наступному році Крим отримає 13,2 млрд руб. на придбання української електрики.

Уряд Росії збільшив видатки в 2016 році для окупованого Криму і Севастополя на закупівлю електроенергії з материкової України. Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на російський уряд.

У відповідній постанові уряду РФ говориться, що в якості «компенсації витрат енергозбутової організації, визначеної рішенням уряду РФ в якості енергозбутової організації, що здійснює закупівлю електричної енергії з енергосистем іноземних держав та у виробників» суб'єктам окупованого Криму виділено в наступному році 13,2 млрд руб., що на 800 млн руб. більше, ніж у 2015 році.
 
Таким чином, тимчасово окупований Крим отримає від Російської Федерації на ці цілі 10,7 млрд руб. (в 2015-му — 10 млрд руб.), Севастополь — 2,5 млрд руб. (у минулому році — 2,4 млрд руб.).
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у неділю Крим чекають чергові проблеми з електропостачання – одну з ЛЕП, яка постачає електрику з України на окупований півострів виводять в ремонт. Графіків відключення світла в Криму поки що не розробили.
 
Коментарі (0)