ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаОльгу Буславець запрошують в Раду зі звітом про атомну енергетику

Ольгу Буславець запрошують в Раду зі звітом про атомну енергетику

Народні депутати пропонують заслухати на годині запитань до уряду у п'ятницю в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольгу Буславець

Народні депутати пропонують заслухати на годині запитань до уряду у п'ятницю в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольгу Буславець

З такою пропозицією виступив народний депутат від "Слуги Народу" Сергій Нагорняк під час погоджувальної ради.

"Протягом травня мав візит на дві атомні електростанції – Запорізьку та Рівненську. І працівники станцій ставлять справедливе запитання: Чому найдешевша атомна генерація обмежується, натомість дорожча та неекологічна теплова електрогенерація збільшується. Станом на 1 червня, з 15 енергоблоків працює 10, 5 з яких працюють з обмеженнями", – зазначив нардеп.

За його словами, це завдає збитків державній компанії, натомість "гроші перетікають в руки приватних теплових електрокомпаній".

Нагорняк запропонував викликати Буславець і заслухати, чому такий був зроблений баланс у бік приватних компаній, а не державних. Він також запропонував дати доручення збільшити баланс саме у бік атомної елеткроенергії.

Також нардеп пропонує поставити міністру питання щодо учасників ринку відновлюваних джерел енергії. 

Нагадаємо, раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що т.в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець може стати міністром, якщо витягне енергетичну сферу з кризи. 

 
Коментарі (0)