ГоловнаНовини ЖКГТранспортОмелян планує проінспектувати українські вокзали

Омелян планує проінспектувати українські вокзали

На капітальні інвестиції Укрзалізниці планують виділити близько 26 мільярдів гривень. Частину з них спрямують на реконструкцію вокзалів.

На капітальні інвестиції Укрзалізниці планують виділити близько 26 мільярдів гривень. Частину з них спрямують на реконструкцію вокзалів.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про намір проінспектувати всі вокзали України.

Про це йдеться у повідомленні ІА ZIK з посиланням на прес-службу міністерства.

«Ми проінспектуємо всі вокзали в Україні, а потім зайдемо до керівників Укрзалізниці додому і подивимось, як живуть вони, і порівняємо, наскільки це співвідноситься з тими умовами, в яких перебувають люди на вокзалі», – заявив Омелян, інспектуючи вокзал Миколаєва.

Він зазначив, що на капітальні інвестиції Укрзалізниці виділили 26 мільярдів гривень, частину яких спрямують на реконструкцію вокзалів.

«Одним із проектів якраз може стати ремонт вокзалу в Миколаєві. Але це має бути спільна робота Укрзалізниці, керівництва міста і очільника вокзалу. Вокзал - це обличчя міста, Миколаїв вже давно вимагає сучасної споруди, яка відповідатиме духу міста і матиме оптимальне функціональне навантаження», - підкреслив міністр.

За словами Омеляна, за рахунок нівелювання корупційної складової у розподілі вакантних вантажних вагонів, компанія щомісяця акумулює додатково 300 мільйонів гривень.

«Ми домовилися, що ці кошти підуть саме на інфраструктуру – на колію, на вокзали. Тому фінансування цього року буде», - додав очільник міністерства.

Як відомо, попередня інспекція міністра інфраструктури залізничного вокзалу у Миколаєві відбулася у липні 2017 року.

Нагадаємо, Петро Порошенко ініціює обговорення можливості заміни залізничної колії на вузьку європейську з боку кордону з ЄС до Львова.

Дорошенко також підкреслив, що це лише можливий проект, щодо якого збирається дати доручення про підготовку пропозицій та провести обговорення з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою й керівником Укрзалізниці.

 

 
Коментарі (0)