ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняОновлені ДБН дозволять скління балконів при проектуванні будинків

Оновлені ДБН дозволять скління балконів при проектуванні будинків

Відповідно до нових змін скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 м дозволяється виконувати, якщо площа скління становить не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує дозволити скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків. Відповідна норма міститься у новому проекті ДБН В.2.2-15-20ХХ «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення», повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Зараз, відповідно до діючих норм, скління балконів вище 3-го поверху не допускається. Але більшість жителів таких квартир виконує це самостійно, що спотворює зовнішній вигляд будинків. 
 
Крім того, часто окрім самого скління розширюють площу балкона і перетворюють їх на жахливі прибудови. Тому у новому проекті ДБН вводиться норма, яка дозволяє скління балконів та лоджій при проектуванні будинків.
 

Відповідно до нових змін скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 м дозволяється виконувати, якщо площа скління становить не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються з сумарною шириною не менше 1,2 м і відчиняються на бік балкона. 

 
Коментарі (0)