ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняОновлення ДБН: люки та дощоприймачі на пішохідних тротуарах проектуватися не будуть

Оновлення ДБН: люки та дощоприймачі на пішохідних тротуарах проектуватися не будуть

Мінрегіон оновлює ДБН, вводить норму щодо недопущення встановлення приямків від люків і дощоприймачів на пішохідних зонах тротуарів при новому будівництві
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, ввело норму щодо недопущення встановлення приямків від люків та дощоприймачів на пішохідних зонах тротуарів при новому будівництві, реконструкції і капітальному ремонті вулиць і доріг населених пунктів. Відповідна норма міститься у нових ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів» та набирає чинності з 1 вересня 2018 року, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Сьогодні у діючих ДБН щодо вулиць і доріг встановлення люків та дощоприймачів на пішохідних зонах тротуарів не обмежується. Через це люди провалюються у каналізаційні люки. 
 
Згідно з цими ДБН також вводиться обов’язкова норма щодо проектування вмонтованих у бордюр дощоприймальних колодязів за наявності велосипедної смуги або спільного руху велосипедів та транспорту. 
 
Нагадаємо, Мінрегіон ввів обов’язкове проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва та реконструкції доріг. Відповідна норма міститься у нових ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів», який набирає чинності з 1 вересня 2018 року. Згідно з ДБН, велосипедні доріжки та велосипедні смуги слід влаштовувати на територіях житлових і промислових районів, комунально-складських зон, на магістральних вулицях безперервного і регульованого руху, вулицях місцевого значення, селищних та сільських дорогах, що забезпечують під’їзд велосипедистів до житлових, громадських будинків, промислових підприємств, об’єктів масового відвідування, відкритих автостоянок і гаражів.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)