ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГОпалення для киян не подорожчає до кінця опалювального сезону

Опалення для киян не подорожчає до кінця опалювального сезону

До травня 2020 року тарифи на опалення в Києві не зміняться. Вартість послуги залишиться колишньою, навіть якщо ціни на газ знизяться

До травня 2020 року тарифи на опалення в Києві не зміняться. Вартість послуги залишиться колишньою, навіть якщо ціни на газ знизяться. Про це повідомив представник "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатин, передає "112 Україна".

Нічого не зміниться. Тариф на тепло (нинішній) буде діяти до травня 2020 року. Він повинен залишатися незмінним: газ подешевшає - тариф не зміниться, газ подорожчає - тариф не зміниться, - заявив Лопатин.

За словами Костянтина Лопатіна, сьогодні існує "певна законодавча неузгодженість, яка не дозволяє виконавцям послуги передбачити можливість перегляду тарифу оперативно, зважаючи на зміну вартості природного газу". Порядок тарифоутворення на сьогодні регламентовано тільки постановою Кабміну № 869 зі змінами. Документом передбачена можливість змінити тариф тільки на нову послугу постачання теплової енергії.

Наше підприємство не має можливості змінити тариф, який діє сьогодні, ні в велику, ні в меншу сторону, - пояснив Лопатин.

У «Київтеплоенерго» додали, що сьогодні Кабмін працює над створенням режиму, який дозволить коригувати тарифи на тепло, послугу централізованого опалення при зміні ціни на газ більше ніж на 10%.

 

 
Коментарі (0)