ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаОпалення в українських містах відремонтують за сотні позичених мільйонів

Опалення в українських містах відремонтують за сотні позичених мільйонів

В Україні проведуть модернізацію системи централізованого теплопостачання у восьми містах. На реалізацію цього проекту буде направлено близько 300 млн дол, які надає МБРР.
Україна за рахунок позики міжнародного банку реконструкції та розвитку проведе заходи з підвищення енергоефективності у восьми містах в рамках проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України». Загальна вартість робіт складатиме 300 млн дол. Про це повідомили у прес-службі міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
 
Зокрема, першочергово, проект буде реалізовано в Вінниці, Дніпропетровську, Кам’янець-Подільському, Миколаєві, Херсоні, Харкові, Чернігові та Тернополі.
 
Зокрема, у Тернополі вартість робіт в рамках впровадження енергоефективних заходів, що будуть реалізовані в місті, складе 24,67 млн. дол. США.
 
«КП ТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» планує провести реконструкцію 9 котелень, збудувати 2 когенераційні станції, встановити  311 індивідуальних теплових пунктів та автоматичну систему управління технологічними процесами, що дозволить в режимі реального часу відслідковувати стан роботи систем теплопостачання міста. В результаті впровадження всіх заходів планується досягти економії теплової енергії при виробництві та транспортуванні,  економії палива, зменшення споживання електроенергії за рахунок власного виробництва та економії, зменшити викиди СО2», - йдеться в повідомленні.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, невдовзі кияни платитимуть за тепло більше. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, має намір переглянути для ПАТ «Київенерго» тарифи на теплову енергію для потреб населення.
 
Коментарі (0)