ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Опалення за лютий обійдеться киянам на 18% дешевше

Опалення за лютий обійдеться киянам на 18% дешевше

У ПАТ «Київенерго» повідомили, що опалення за лютий коштуватиме столичним споживачам без лічильників на 18% менше.

Вартість опалення в лютому 2017 року для киян, які проживають в будинках без лічильників, склала 27,08 грн/м² при нормативній вартості 32,97 грн/м², про це повідомляє прес-служба ПАТ «Київенерго».

У компанії нагадали, що нарахування для будинків без лічильників, відповідно до прийнятої в листопаді 2016 року Постанови КМУ № 865, здійснюються за усередненими показаннями споживання будинків із лічильниками.

«Обсяг спожитого будинком тепла залежить від температури повітря (чим холодніше, тим більше тепла потрібно для обігріву будинку) та енергоефективності будівлі», - пояснили у «Київенерго».

Нещодавно мешканці Києва  звернулися до місцевої влади одразу з двома електронними петиціями щодо завершення опалювального сезону.

Нагадаємо, що опалювальний сезон у столиці можуть завершити у середині березня. Зроблять це, якщо зберігатиметься висока температура повітря, повідомив раніше керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

У Києві 12 жовтня розпочали вмикати опалення у житлових будинках. Школи, дитсадки та лікарні почали підключати до опалення 10 жовтня.

Зокрема, тоді у КМДА заявили, що вугілля в Києві вистачить до кінця опалювального сезону.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов1
15 Березня 2017 p. 21:47
"Київводоканал" присилає свої платіжки 20-го числа, а сплатити треба до 20-го числа. Як таке може бути? Думаю, це робиться навмисно, щоб сплачені після 20-го числа гроші не були зараховані . Особисто я неодноразово стикався з випадками, коли сплачена після 20-го числа (але до 25-го) сума у наступній платіжі зазначалась як "борг" -- таким способом "Київводоканал" створює псевдоборжників. Тобто, додатково дратує населення, яке і так вже роздратоване.