ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон 2019-2020 може стати найпроблемнішим за останні роки

Опалювальний сезон 2019-2020 може стати найпроблемнішим за останні роки

У команді президента більше не могли приховувати правду і зізналися українцям в тому, що їх чекає найближчим часом

У команді президента більше не могли приховувати правду і зізналися українцям в тому, що їх чекає найближчим часом.

Зовсім скоро в Україні почнеться опалювальний сезон і це буде дуже непростий час для всіх українців.

Про те, як просуваються справи України в підготовці до опалювального сезону розповів Андрій Герус, який представляє цікаві президента України Володимира Зеленського в Кабміні.

Перше, що викликає занепокоєння Геруса, так це невеликі запаси енергоносіїв на складах опалювальних компаній в період осінньо-зимових свят.

Так, на момент кількох тижнів тому, готовність України до опалювального сезону була трохи більше, ніж на половину, і становила всього лише 65%.

Тоді ж і трапився жорсткий діалог з компаніями теплового генерування. Саме тоді було піднято питання щодо використання запасів вугілля, який є на складах як шантаж. За словами представника президента, дані дії спрямовані на штучне завищення тарифів і є неприпустимими для країни в поточних умовах.

Також, на даний момент йде відкрита суперечка з російською компанією Газпром щодо транзиту газу. Ці питання вимагають якомога швидшого вирішення, адже від результату залежатиме ринок газу в Україні. Дискусії говорять про те, що зимовий період поточного року буде складним.

 

 
Коментарі (0)