ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон 2022-2023 планують розпочати вчасно

Опалювальний сезон 2022-2023 планують розпочати вчасно

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов анонсував старт опалювального сезону на 15 жовтня

 

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов анонсував старт опалювального сезону на 15 жовтня.

Дата орієнтовна, оскільки все залежить від погодних умов. Міністр також наголосив, що Україна готова до опалювального сезону вже на 70%.

«Все йде за планом там, де це можливо, у не постраждалих громадах. У постраждалих — розпочато роботи з відновлення об’єктів теплокомуненерго, центрального теплопостачання», — розповів Чернишов.

За даними Мінінфраструктури, станом на 11 серпня внаслідок збройної агресії Росії на території України уражено 327 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання. Відновлено 158 об’єктів теплопостачання, або 48,3% загальної кількості уражених об’єктів.

Рішення про початок та закінчення опалювального сезону приймається місцевою радою за умови, що середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль:

не перевищує 8 С — для початку опалювального сезону;

не нижче 8 оС — для закінчення опалювального сезону.

Цей порядок визначений пунктом 5 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затверджених Постановою КМУ № 630 від 21.07.2005 року. 

Вождночас попит на обігрівачі в Україні у липні зріс у 20 разів, порівняно з аналогічним місяцем минулого року.

Найчастіше українці купують інфрачервоні обігрівачі вартістю 600-700 грн, на другому місці за популярністю серед користувачів – масляні радіатори по 3-4 тис. грн. Водночас у 13 разів зріс попит і на інші товари обігріву – електропростирадла, електроковдри тощо.

 

 

 
Коментарі (0)