ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОпалювальний сезон добігає кінця, споживання електрики знижується

Опалювальний сезон добігає кінця, споживання електрики знижується

Споживання електроенергії в Україні знизилося, проти минулого понеділка, під впливом потепління і завершення опалювального сезону місцями

 

Споживання електроенергії в Україні знизилося, проти минулого понеділка, під впливом потепління і завершення опалювального сезону місцями, виробництва достатньо для покриття споживання. У Житомирській області застосовуються обмеження споживання, в інших регіонах - без обмежень. Про це повідомляє Укренерго, пише УНН.

Споживання значно нижче, ніж у понеділок минулого тижня, що пов'язано зі значним потеплінням та завершенням опалювального сезону в окремих регіонах. Переведення на літній час, яке відбулося в ніч на неділю, на роботу енергосистеми суттєво не впливає.

Генерація: працюють усі види електростанцій. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Активна робота гідроелектростанцій зберігається протягом доби і додатково зростає, покриваючи пікові години споживання в енергосистемі. Також триває незначний імпорт електроенергії.

Обмеження: у Житомирській області через значні пошкодження мереж, внаслідок неодноразових атак росіян, застосовуються обмеження споживання. В інших регіонах обмежень у мережах Укренерго, які б призводили до необхідності обмеження споживання, немає. Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує мережі.

Ремонти: відновлювальні роботи для усунення мережевих обмежень та підвищення надійності живлення споживачів тривають на всіх об’єктах Укренерго, пошкоджених російськими масованими атаками.

 

 

 
Коментарі (0)