ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняОпалювальний сезон на Дніпропетровщині під загрозою

Опалювальний сезон на Дніпропетровщині під загрозою

Мешканці Дніпропетровської області нарощують заборгованість за газ. Причинами такої тенденції є підвищення тарифів, однак у ПАТ «Дніпротепровськгаз» наполягають сплаті за енергоресурси, адже інакше - це ставить під загрозу опалювальний сезон регіону.

За 7 місяців поточного року заборгованість мешканців Дніпропетровської області за використане «блакитне» паливо сягнула понад 34 млн грн. А разом з боргами минулих років становить - 43 млн грн, - повідомляє прес-служба  ПАТ «Дніпротепровськгаз».

Погіршення рівня оплати за газ, у компанії пояснюють, у першу чергу тим, що з 1 травня держава збільшила тарифи. Однак, радять своїм клієнтам, не накопичувати борги напередодні опалювального сезону.

«Якщо родина не має можливості оплатити борг у повному обсязі, наша компанія готова йти на зустріч, і в індивідуальному порядку розглядатиме можливість реструктуризації боргу. Також, малозабезпечені сім’ї можуть звернутись із відповідною заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації для отримання компенсації додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у тому числі, на газопостачання» - зазначають у «Дніпропетровськгазі».

А також додають, що в разі несплати рахунків ПАТ буде змушене відключати споживачів від газопостачання.

«Споживачі, які не оплачують вчасно рахунки за газ, повинні усвідомити, що ставлять під загрозу забезпечення області газом в опалювальний період, оскільки підприємство поставляє споживачам державний газ» - підкреслюють у компанії.

Зауважимо, згідно з повідомленням, на сьогодні кращий рівень сплати за газ у Дніпропетровській області спостерігається у Новомосковському, Верхньодніпровському, Широківському та Петриківському районах.

 
Коментарі (0)