ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Опалювальний сезон супроводжується «дрібними неприємностями»

Опалювальний сезон супроводжується «дрібними неприємностями»

Мінрегіон повідомляє, що станом на сьогодні опалювальний сезон в країні протікає в штатному режимі. Однак пориви теплотрас у Києві залишили без тепла жителів трьох будинків.

В Україні почалася снігова зима. За минулу добу ліквідацію наслідків несприятливих погодних умов на дорогах країни забезпечували 777 одиниць спеціалізованої техніки, було використано 2,78 тис. тонн піско-соляної суміші. Таким чином, станом на 8.00 14 січня, був забезпечений проїзд до всіх населених пунктів України, повідомляє Оперативно-диспетчерська служба (ОДС) Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ на офіційному сайті відомства.

Також, за даними Служби, ранок 14 січня для тепло - і водопостачальних підприємств не відзначився аваріями або надзвичайними ситуаціями. Згідно інформації, отриманої відомством від місцевих органів влади, наразі в країні повноцінно працюють близько 25 тис. котелень, повністю опалюються близько 14 тис. дошкільних закладів, 19,4 тис. навчальних закладів, 6,5 тис. лікарень і майже 40 тис. соціальних об'єктів.

Житловий фонд забезпечений тепловою енергією на 99% - 174,4 тис. будинків. Теплова енергія не подається лише мешканцям трьох будинків у Києві через локальні пориви теплотрас. ОДС Мінрегіону також повідомляє, що ця аварія повинна бути ліквідована до 15 січня.

Як повідомляла «У.К.», внаслідок пошкоджень на теплових мережах, що перебувають на балансі ПАТ «Київенерго», станом на 13 січня без опалення і гарячого водопостачання опинилися 49 киян, які проживають у Подільському та Деснянському районах столиці. Ліквідацією пошкоджень займаються аварійно-відновлювальні бригади «Київенерго». Це не перша аварія в Києві за останній тиждень. Так, протягом останніх трьох днів було усунуто 58 пошкоджень теплових мереж та відновлено теплопостачання 272 споживачам. 

 
Коментарі (0)