ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання"Оператор ГТС" вимагає 4,8 млрд грн від "Нафтогазу"

"Оператор ГТС" вимагає 4,8 млрд грн від "Нафтогазу"

ТОВ "Оператор ГТС України" на початку червня подало позов до Господарського суду Києва про стягнення боргу загальною сумою 4,8 млрд грн з ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України"

 

ТОВ "Оператор ГТС України" на початку червня подало позов до Господарського суду Києва про стягнення боргу загальною сумою 4,8 млрд грн з ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" за несплату негативних добових небалансів. 

Про це повідомляє видання ExPro. 

Зазначається, що ОГТСУ у своєму позові вказує, що «Нафтогаз України» не виконує свої обов’язки за договором транспортування природного газу від 11 грудня 2019 року щодо балансування свого портфоліо.

Відповідно, виникли негативні небаланси за листопад-грудень 2021 року, зокрема 34,8 млн куб м газу (1,2 млрд грн з ПДВ) за листопад 2021 року та 57,5 млн куб м газу (2,63 млрд грн з ПДВ) за грудень 2021 року.

Натомість ГПК «Нафтогаз України» вважає, що надані докази від ОГТСУ не підтверджують надання послуг з фізичного балансування, а також є неправдивими стосовно добових небалансів у листопаді-грудні 2021 року.

«Нафтогаз України» заявляє, що ОГТСУ має підтвердити факт існування загрози цілісності ГТС у листопаді-грудні 2021 року, а відтак і підстав для здійснення балансування.

 

 
Коментарі (0)