ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняОператор «Північного потоку - 2» зробив заяву про терміни запуску проекту

Оператор «Північного потоку - 2» зробив заяву про терміни запуску проекту

Копенгаген розглядає заявку Nord Stream 2 AG вже по третьому маршруту газопроводу

Копенгаген розглядає заявку Nord Stream 2 AG вже по третьому маршруту газопроводу

Термін запуску газопроводу "Північний потік - 2" перенесли з січня 2020 року на його другу половину. Однак нової відстрочки не очікується. Про це, як передають російські ЗМІ, заявив фінансовий директор оператора газопроводу, компанії Nord Stream 2 AG Пол Коркоран.

"Плануємо ввести [газопровід в роботу] в 2020 році. Все залежить в даний час від уряду Данії. Сподіваємося, що своєчасно отримаємо дозвіл", - сказав Коркоран.

При цьому, як заявив глава Міненерго РФ Олександр Новак, Росія не бачить перешкод з видачі Данією дозволу на будівництво газопроводу, незважаючи на те, що США докладають серйозні зусилля по зупинці проекту.

"Ми знаємо, що США докладають серйозні зусилля для того, щоб зупинити реалізацію цього комерційного проекту. Ми вважаємо, що дозвіл (Данії) має бути дано, ніяких перешкод для цього немає", - сказав російський міністр.

Нагадаємо, на відстрочку по проекту вплинула Данія. Копенгаген досі не погодив маршрут трубопроводу. Оператор Nord Stream 2 чекає відповіді вже за третім варіантом маршруту - таким чином Данія більше двох років не дає "добро" на проект.

Так, заявку на прокладку трубопроводу по третьому маршруту на південь від датського острова Борнхольм Nord Stream 2 подала датським органам 15 квітня. Громадські слухання в Данії по третьому маршруту газопроводу пройдуть 19 червня.

"Північний потік - 2" повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників в Росії з споживачами в Європі в обхід України, його протяжність складе більше 1,2 тис. Км. Передбачається, що пропускна здатність газопроводу складе 55 млрд кубометрів газу в рік.

 

 
Коментарі (0)