ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоОприлюднені постанови про зміни правил надання послуг з постачання опалення та гарячої води

Оприлюднені постанови про зміни правил надання послуг з постачання опалення та гарячої води

Цими документами внесено низку змін до правил та типових договорів про надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води. Йдеться про удосконалення порядку отримання послуги.
На сайті Кабінету Міністрів України опубліковані постанови №1023 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1182» та №1022 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 830».
 
Цими документами внесено низку змін до правил та типових договорів про надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води. Йдеться про удосконалення порядку отримання послуги.
 
Зокрема, для тих споживачів, які не обрали жодну форму договору з виконавцем послуги,  замість письмової форми договору запроваджено публічний договір приєднання про надання послуг постачання теплової енергії та гарячої води.  
 
Крім того, постановами врегульовано низку питань щодо:
  • структури оплати послуги та її деталізації (при цьому плата за послугу повинна вноситися одним платежем, незалежно від кількості складових);
  • обліку спожитої послуги та її розподілу між споживачами (в залежності від моделі договірних відносин);
  • розміщення інформації щодо кількості та якості послуги;
  • відповідальності сторін за неналежне виконання договірних відносин;
  • процедури зміни моделі договірних відносин або припинення їх дії.
Зазначимо, зміни внесено на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг», який набрав чинності 1 травня 2021 року.
 
Нагадаємо, Уряд розробив план із п’яти кроків, який дозволить стабілізувати тарифне питання та спокійно пройти опалювальний сезон. 
 
Коментарі (0)