ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняОптову ціну газу для населення у березні знижено на 14%

Оптову ціну газу для населення у березні знижено на 14%

У березні оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів складе 3,40 грн за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами)
У березні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ в рамках спеціальних обов’язків (ПСО), становитиме 3,40 грн за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).
 
У платіжці за газ ви маєте побачите ціну 4,3 грн/кубометр. Це зниження на 14% порівняно з лютим і найнижча ціна з 2016 року.
 
Про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
"Така ціна у березні сформувалась завдяки тому, що на внутрішньому ринку з’явився новий ліквідний ціновий індикатор. Оператор Газотранспортної системи України провів тендер на закупівлю газу на період постачання за березень-грудень 2020 року і торги продемонстрували, що в Україні існує значна конкуренція, яка призводить” до зниження оптових цін на купівлю-продаж газу", - говориться у повідомлені.
 
При розрахунку ціни газу для населення на березень Нафтогаз вирішив взяти до уваги нові ринкові обставини. Оскільки Постановою Кабінету Міністрів  задається максимально допустимий рівень ціни, Нафтогаз обрав найменшу індикативну ціну з двох можливих опцій: розрахованої за постановою КМУ та середньозваженої ціни переможців за результатами торгів на постачання газу Оператору ГТС України.  
 

Таким чином, оптова ціна березня встановлена на рівні, що на 14% нижчий за ціну лютого. А оптовий прейскурант Нафтогазу є основою для формування роздрібних цін, які належать до зони відповідальності регіональних збутових компаній. 

 
Коментарі (0)