ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняОпубліковано нові ДБН: з грудня будівництво житлових будинків лише за новими нормами

Опубліковано нові ДБН: з грудня будівництво житлових будинків лише за новими нормами

В Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України опубліковані нові державні будівельні норми з проектування житлових будинків
В Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №8 від 20 серпня 2019 року опубліковані нові державні будівельні норми щодо проектування житлових будинків — ДБН В.2.2-15:2019 “Житлові будинки. Основні положення”. 
 
Вони вводять низку принципових змін в будівництві і реконструкції житла та вступають в дію з 1 грудня цього року, про це повідомила пресслужба Мінрегіону.
 
“Опубліковані важливі будівельні норми, які стосуються кожного — ДБН “Житлові будинки”. Вони дозволяють проектувати кухні-ніші в квартирах, підвищують вимоги до енергоефективності житла, їх інклюзивності та доступності, регламентують обов’язкові ліфти від 4-го поверху, прибирають застарілу норму проектувати радіоточки в кожній квартирі, дозволяють вбудовувати громадські заклади на будь-яких поверхах та ще багато інших змін. Норми почнуть діяти вже з 1 грудня цього року, є обов’язковими до виконання і розповсюджуються на нове будівництво, реконструкцію, капремонт та технічне переоснащення житлових будинків до 73,5 м включно. Житлові будинки з більшою висотою регулюються будівельними нормами щодо висотних будинків”, — говориться у повідомлені.
 
Нагадаємо, що з 1 жовтня минулого року вже діє низка важливих змін щодо проектування житлових будинків:
  • відмінено обов’язковість влаштування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках;
  • дозволено скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні будівель;
  • введено можливість робити вхід до житлових будинків без порогу та сходів на рівні тротуару та інші нововведення.
Нові ДБН В.2.2-15:2019 “Житлові будинки. Основні положення” розроблені на заміну застарілих ДБН 2005 року та вступаєють в дію з 1 грудня цього року.

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

Вирішили продати нерухомість? Тоді вам знадобитися її експертна оцінка. До ваших послуг компанія "РеалЕксперт". Дізнатися більше можна на сайті https://realexpert.ua/tarifi/ . Гарантуємо високу якість послуг.

 
Коментарі (0)