ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОренду комунального майна спростять на період війни

Оренду комунального майна спростять на період війни

На період дії воєнного стану процедура оренди державного та комунального майна є занадто складною

 

На період дії воєнного стану процедура оренди державного та комунального майна є занадто складною. Аби спростити, її слід регламентувати не законом (як зараз), а на рівні Кабінету Міністрів України.

Цю ідею закладено у проект Закону №7192 від 22.03.2022 «Про внесення змін до Закону України «Про оренду державного та комунального майна», передає "Закон і Бізнес".

Сьогодні процедура визначається Законом «Про оренду державного та комунального майна». І її дотримання у період воєнного стану, вважають автори законодавчої ініціативи, необґрунтовано збільшує строки на передачу майна в оренду (його продовження), ускладнює процес прийняття важливих рішень та призводить до необґрунтованих витрат державного та місцевих бюджетів на оплату незалежної оцінки об’єкта оренди та сплату авансового внеску та забезпечувального депозиту.

Проєктом Закону на період дії воєнного стану пропонується уповноважити Кабінет Міністрів України визначати особливості оренди державного та комунального майна, зокрема:

- порядок надання згоди на передачу майна в оренду

- формування стартової орендної плати, строків на проведення аукціону, затвердження протоколу результатів аукціону та підписання договору оренди;

- продовження договору оренди;

- припинення договору оренди та підписання акта повернення майна з оренди;

- здійснення передачі майна в субаренду;

- визначення вартості об’єкта оренди, розрахунку орендної плати та інших обов’язкових платежів;

- можливості застосування пільгової орендної плати для орендарів, які беруть участь в аукціоні з оренди державного майна з метою переміщення виробництв, розміщених на території, на якій велись (ведуться) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями РФ, а також механізм підтвердження прав на застосування пільгової орендної плати;

- повноваження військової адміністрації з окреслених питань.

 

 

 
Коментарі (0)