ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024О.Рябчин: "Опалювальний сезон 2023/24 в Україні буде складним і проблемним"

О.Рябчин: "Опалювальний сезон 2023/24 в Україні буде складним і проблемним"

Радник з енергетики та EU Green Deal віцепрем’єр-міністра з євроінтеграції, ексзаступник міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Рябчин вважає, що опалювальний сезон 2023/24 в Україні буде складним і проблемним
Радник з енергетики та EU Green Deal віцепрем’єр-міністра з євроінтеграції, ексзаступник міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Рябчин вважає, що опалювальний сезон 2023/24 в Україні буде складним і проблемним, хоча підготовка до нього йде доволі активно, повідомляє "Україна Комунальна". 
 
Олексій Рябчін пояснив, що в умовах літної спеки та ремонтних робіт керівництво країни вирішило запозичити дешевшу, ніж буде взимку, електроенергію в Європі. Це зроблено для того, щоб більш надійно увійти у зимній період, коли до холодів, скоріш за все, долучаться обстріли російських окупантів. 
 
«А далі, якщо дивитися у майбутнє, то після звільнення Енергодара і Запорізької АЕС взагалі ці проблеми можуть зникнути, бо нам якраз не вистачає приблизно тих потужностей, завдяки яким ми завжди проходили зиму без аварійних відключень і підвищення тарифів. Тому от тут проблема є», — сказав Рябчин. 
 

Він також розповів, що кожна аварійна допомога з Європи заснована на комерційних засадах, тому Україні доводиться іноді переплачувати. 

 
Коментарі (0)