ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОщадбанк поновив видачу «теплих» кредитів

Ощадбанк поновив видачу «теплих» кредитів

Банк надає кредити на здійснення енергоефективних заходів як в окремій квартирі, так і в приватному будинку.

Ощадбанк поновив видачу кредитів на заходи енергоефективності.

Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку, йдеться у повідомленні Укрінформу.

«Ощадбанк - лідер урядової програми з енергоефективності «Ощадний дім» - відновив надання «теплих» кредитів. «Теплі» кредити набули великої популярності протягом 2014-2017 років. Сьогодні завдяки рішенню уряду про виділення компенсацій з бюджетних коштів їх видачу відновлено», - йдеться в повідомленні.

За цією програмою банк надає кредити на здійснення енергоефективних заходів як в окремій квартирі, так і в приватному будинку, а також у багатоквартирних будівлях. У рамках програми «Ощадний дім» держава компенсує позичальникам 20% суми кредиту (до 12 тис. грн) на придбання негазових котлів та 35% суми кредиту (до 14 тис. грн.) на придбання енергозберігаючих матеріалів та обладнання та відповідних додаткових матеріалів до них. Для субсидіантів компенсація становить 35% (максимум 12 тис. грн або 14 тис. грн відповідно). Також програма отримує підтримку з боку міських, районних і обласних адміністрацій, які виділяють кошти з місцевих бюджетів на додаткову компенсацію відсотків або частини кредиту. Наразі таких партнерських програм в Ощадбанку 70.

Як повідомлялося раніше, у липні 86 ОСББ та ЖБК залучили «теплих кредитів» на суму 29,1 млн гривень. Це в 4 рази перевищує показник аналогічного періоду 2016 року.

Нагадаємо, «теплі кредити» – це кредити на енергоощадні матеріали та обладнання. Держава відшкодовує учасникам програми 20–35% вартості товару, що купується в кредит.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
16 Серпня 2017 p. 07:20
Раніше Ощадбанк брав 3-5 грн. додаткової плати (за приймання платежу) , але не за кожну квитанцію -- за деякі квитанції додаткова плата не справлялась. А тепер Ощадбанк бере 3 грн. вже ЗА КОЖНУ квитанцію. Тобто, це здирництво не припинилося, а навпаки, збільшилося.