ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОщадбанку відкрили дорогу до приватизації

Ощадбанку відкрили дорогу до приватизації

2 жовтня Верховна Рада законодавчо вилучила Ощадбанк з переліків об'єктів, що н

2 жовтня Верховна Рада законодавчо вилучила Ощадбанк з переліків об'єктів, що не підлягають приватизації, тим самим забравши стоп-фактор подальшого розвитку банку.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава правління Ощадбанку Андрій Пишний.

За його словами, Ощадбанк залишається державним банком, 100% акцій якого належать державі.

"Ні, цього рішення недостатньо для того, щоб завтра отримати пропозицію від міжнародних фінансових інститутів. Але без вчорашнього рішення це було б в принципі, неможливо", - написав Пишний.

Він зазначив, що рішення парламенту є необхідним, але не достатньою умовою залучення стратегічного інвестора.

"Тому банку разом з урядом необхідно ще добряче попрацювати над стратегією і планом приватизації, розвитком корпоративного управління, рішенням історично успадкованих проблем. Але ми знаємо - про що і вміємо - як", - підкреслив глава правління.

Пишний додав, що залучення стратегічного інвестора підсилює позиції Ощадбанку як провідного банку країни, так і фінансового сектора в цілому.

"Ми розглядаємо для себе стратегічним інвестором Європейський банк реконструкції і розвитку. Це закріплено в меморандумі про стратегічну співпрацю між Мінфіном, Ощадбанком і ЄБРР. Ми його підписали в 2016 році і крок за кроком рухаємося узгодженої дорожньою картою", - резюмував Пишний.

Нагадаємо, 15 серпня Національний банк України (НБУ) відмовив в узгодженні п'яти з дев'яти затверджених Кабінетом міністрів нових членів наглядової ради Ощадбанку.

Як повідомляє прес-служба регулятора, таке рішення комітет з питань нагляду та регулювання банків НБУ прийняв після розгляду пакетів документів, а також проведення тестування та співбесіди затверджених урядом членів наглядової ради.

У свою чергу, в наглядовій раді Ощадбанку заявили, що рішення НБУ про дискваліфікацію п'яти новообраних членів наглядової ради Ощадбанку є безпрецедентним викликом реформі корпоративного управління держбанків.

 

 
Коментарі (0)