ГоловнаПослугиФінансування ЖКГОсобливості породи мейн-кун

Особливості породи мейн-кун

Масивна голова, суворий зовнішній вигляд, габаритні кігті та китиці на вухах, як у рисі. З першого погляду мейн-кун або мейнська єнотова порода справляє враження сильної та відлюдькуватої тварини

Масивна голова, суворий зовнішній вигляд, габаритні кігті та китиці на вухах, як у рисі. З першого погляду мейн-кун або мейнська єнотова порода справляє враження сильної та відлюдькуватої тварини, яка за нагоди здатна себе захистити. Під час детальнішого знайомства з породою виявляється, що характер мейн-куна досить ніжний та лагідний.

Порода мейн-кун не просто так завоювала серця великої кількості людей в усьому світі. Це благородні тварини, які попри свій розмір, стають чудовими компаньйонами як для самітників, так і для сімей із маленькими дітьми.

Особливості характеру мейн-куна

Якщо говорити про особливості поведінки та комунікації мейн-куна з людиною й іншими домашніми улюбленцями, то ця порода здатна здивувати своїх господарів доброзичливістю та потребою в спілкуванні. На відміну від деяких інших котів, мейн-куни дуже люблять товариство людей або навіть інших домашніх улюбленців.

Ці велетні дуже грайливі, але, якщо плануєте завести нового домашнього улюбленця в домі з мейн-куном, не варто надавати перевагу маленьким гризунам чи птахам. Попри свою доброзичливість, мейн-кун відрізняється чудовими мисливськими інстинктами. Такі тварини рідко стають друзями.

Зовнішній вигляд та окрас мейн-кунів

Порода мейн-кун ‒ це справжній гігант серед домашніх котів. Вага самців може досягати 9 кг і навіть більше, а ось маса тіла кішок варіюється в межах 4–7 кг. Тіло відрізняється габаритною грудною кліткою, лапи високі та сильні, широко розставлені. Довжина шерсті мейн-куна може відрізнятися від середньої до довгої. Характерною ознакою породи є китиці на вухах, які додають зовнішньому вигляду пухнастика своєрідного шарму.

Якщо говорити про окрас мейн-кунів, то їх шерсть буває:

  • одного кольору;
  • білою в комбінації з будь-яким іншим кольором;
  • смугастою.

Колір очей мейн-кунів найчастіше зелений, жовто-зелений або жовтий.

Тривалість життя та в’язка мейн-кунів

Вважається, що чим більша за розмірами порода котів, тим менше їх тривалість життя. Але мейн-куни є дуже витривалою породою. ¾ всіх представників переживають 12 років, а понад половини ‒ 16 років. Це чудові показники для будь-якої домашньої породи котів. Також має значення якісне харчування, наприклад, корма від Purina.

Уже у віці 8 місяців мейн-кун може бути готовим до розмноження, але найчастіше це стається в період між 10 та 15 місяцем. Нова в’язка мейн-кунів може відбуватися доволі швидко після попередніх пологів.

Якщо ви шукаєте великого та доброго компаньйона, який буде радувати вас грайливістю та доброзичливістю, мейн-кун може стати чудовим варіантом. Ці коти чудово ладнають як із дітьми, так і з іншими домашніми тваринами.

 

 
Коментарі (0)