ГоловнаПослугиФінансування ЖКГУкраїна налагоджує імпорт «угорського» газу

Україна налагоджує імпорт «угорського» газу

Україна сьогодні подала заявку на імпорт природного газу з Угорщини після місяця перерви. В той же час, біло знижено обсяги імпорту «блакитного» палива з території Словаччини.

Україна відновлює імпорт природного газу з Угорщини. Про це свідчать дані оператора газотранспортної системи Угорщини, компанії FGSZ, передають «Українські новини».

Згідно з даними оператора газотранспортної системи Угорщини, Україна подала заявку 11 серпня на прокачування 1,963 тисяч куб. м газу за технічної можливості близько 16 мільйонів куб. м.

При цьому заявку на імпорт газу через Словаччину, згідно з даними оператора ГТС Словаччини компанії Eustream, на 11 серпня становить 28, 9 млн. куб. м (при цьому 9 серпня в українську ГТС через Словаччину надійшло 30, 6 млн куб. м).

Нагадаємо, що Україна припинила імпорт «блакитного» палива з Угорщини близько місяця тому.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України» планує направити 300 млн дол кредиту від Європейсього банку реконструкції та розвитку на купівлю природного газу в Європейському союзі. Очікується, що попередній кваліфікаційний відбір для контракту/контрактів почнеться в третьому кварталі 2015 року.

 
Коментарі (0)