ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОтримати від МВФ всю бажану суму Україні навряд чи вдасться

Отримати від МВФ всю бажану суму Україні навряд чи вдасться

До кінця поточного року Україна може отримати від МВФ від сили один транш, і то в значно меншому обсязі, ніж очікувалося

До кінця поточного року Україна може отримати від МВФ від сили один транш, і то в значно меншому обсязі, ніж очікувалося. Про це в коментарі ГолосUA повідомив економіст Олександр Охріменко.

«Зараз незрозуміло, скільки ми все-таки отримаємо, але, швидше за все, максимально, що ми отримаємо - мільярд і сімсот. Те, що заявляють у Мінфіні говорить про те, що вони сплюсовалі два транші і дві програми кредитування », - розповів експерт.

За його словами, 1,7 млрд. - виділяють на боротьбу з коронавірусів, і може бути, якщо ми підпишемо угоду про розширеному фінансуванні, нам можуть дати ще мільярд.

«Швидше за все, ймовірність того, що нам дадуть 1,7 млрд - дуже можливо, тому що всім країнам зараз допомагають, але щодо решти суми все відкластися. Це може бути наступний рік, або інший, адже історія знає масу випадків, коли транші відкладалися », - підсумував О. Охріменко.

Як повідомлялося, міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, що в 2020 році Україна розраховує на два транші від Міжнародного валютного фонду на загальну суму 3,5 млрд доларів.

 

 
Коментарі (0)