ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОтримуватимуть виплати переселенці із 8 областей

Отримуватимуть виплати переселенці із 8 областей

Мінреінтеграції України затвердило оновлений перелік громад, на основі якого внутрішньо переміщеним особам буде здійснено виплати 2-3 тис. грн

 

Мінреінтеграції України затвердило оновлений перелік громад, на основі якого внутрішньо переміщеним особам буде здійснено виплати 2-3 тис. грн.

За інформацією журналістів ProfiDom.com.ua, портал «Інформатор» розповів, кому саме належать ці виплати. Причому треба розуміти, що цей перелік не є фіксованим документом, він регулярно оновлюватиметься.

Станом на 27.04 до переліку увійшли 8 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (Широківська селищна громада та Зеленодольська міська громада), Херсонської (49 громад), Харківської (51 громада), Миколаївської (4 громади), Донецької (вся область), Луганської (вся область), Одеської (1 громада) та Запорізької (49 громад) областей. Повний список громад можна побачити за посиланням

Перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Є три критерії, на які при цьому спираються:

Території, що є тимчасово окупованими;

Території, що перебувають у оточенні (блокуванні);

Території, де ведуться активні бойові дії.

Важливо, що громади Донецької та Луганської областей знаходяться у цьому переліку у повному складі. Тобто, з 1 травня всі внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у цих громадах, гарантовано отримають грошову допомогу від держави – наголошують у міністерстві.

Нагадаємо, допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб з областей, які постраждали від війни, надається за березень-квітень у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн; для інших осіб – 2 тис. грн.

Заяву на допомогу на проживання можна подати дистанційно через додаток «Дія», або особисто через органи соціального захисту населення, уповноваженої особи громади чи ЦНАПи.

Уряд змінив порядок надання допомоги із травня. Допомога надаватиметься лише жителям районів у зоні бойових дій та тим, у кого зруйновано житло.

 

 

 
Коментарі (0)