ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГПадіння ВВП в Україні може скласти 10% у 2020 році

Падіння ВВП в Україні може скласти 10% у 2020 році

Один місяць жорсткого карантину це мінус 4% ВВП. В Україні було 2 місяці жорсткого карантину.

Один місяць жорсткого карантину це мінус 4% ВВП. В Україні було 2 місяці жорсткого карантину. Про це в коментарі ГолосUA повідомив економіст Всеволод Степанюк.

«Я думаю, що на даний момент (червень 2020 року - авт.) Падіння ВВП вже більше, ніж повідомили в уряді (8%). Ще на початку карантину в березні 2020 роки я заявив, що один місяць жорсткого карантину це мінус 4% ВВП. В Україні було 2 місяці жорсткого карантину. Тому я прогнозую, що в Україні в 2020 році буде зафіксовано зниження ВВП на 10%.

Тому що навіть якщо українська влада вживе низку заходів по відновлення економіки після карантину, коли бізнес припинив діяльність, то все одно потрібно враховувати інерцію економіки. І потрібно враховувати, що в світі теж є економічна криза, яка вплине на економіку цих країн », - сказав експерт.

Також В.Степанюк висловив думку, що українці вже відчули на собі негативні наслідки карантинних заходів і фактичне зниження ВВП.

«У мене вже є відчуття, що українці відчули на собі падіння ВВП - це і збільшення безробіття, я думаю, на 1,5 мільйона чоловік; це і зниження доходів населення, Пенсійного фонду заявив про зниження надходжень і про зниження доходів громадян. Це все - прояв падіння ВВП на 8% », - додав економіст.

Нагадаємо, Кабмін допускає падіння економіки в 2020 році до 8% ВВП у порівнянні з 2019-м, свідчить оновлена ​​програма дій уряду.

"Україна традиційно є більш вразливою до економічних шоків, а тому може відчути більш істотний вплив: ВВП може впасти на 4-8% в порівнянні з 2019 роком", - зазначено в документі на "Урядовому порталі".

Раніше Державна служба статистики повідомила, що в першому кварталі 2020 року економіка України скоротилася на 1,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За даними статистичного відомства, в порівнянні з IV кварталом падіння ВВП склало 0,8%.

 

 
Коментарі (0)