ГоловнаКоментаріЖитлоПантелєєв: «ЖЕКи продовжать обслуговувати житлові будинки і після 1 липня 2016г»

Пантелєєв: «ЖЕКи продовжать обслуговувати житлові будинки і після 1 липня 2016г»

ЖЕКи продовжать обслуговувати житлові будинки і після 1 липня – КМДА Разом з тим, місто буде сприяти створенню ОСББ в житлових будинках в якості оптимальної форми управління будинками.

ЖЕКи продовжать обслуговувати житлові будинки і після 1 липня 2016 року, незалежно від того, створили мешканці об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), або немає, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"У Києві працює десять комунальних підприємств - керуючих компаній, які гарантовано забезпечать обслуговування будинків, інженерних мереж, будуть проводити підготовку будинків до опалювального сезону. Контроль за якістю їх роботи столиця буде забезпечувати через Житлово-комунальну інспекцію в місті Києві", - повідомив Пантелєєв.

Він зазначив, що місто буде сприяти створенню ОСББ в житлових будинках в якості оптимальної форми управління будинками.

"Створення ОСББ дозволяє його жителям безпосередньо брати участь в господарських процесах. Це, в першу чергу, стосується визначення тарифу на утримання будинків та прибудинкової території. Люди самостійно вирішують, чи потрібно їм мити під'їзд з миючими засобами або ні, чи варто це робити раз на тиждень або частіше. Це питання того, яку ціну готові заплатити люди за обслуговування свого будинку. Але найголовніше, що вони контролюють кожну копійку, яка пішла на ту чи іншу роботу", - сказав заступник мера.

Він зазначив, що жителі не залишаться без необхідних послуг, у тому числі аварійного обслуговування, а також у людей залишиться право після 1 липня створювати ОСББ або змінити обслуговуючу організацію без створення ОСББ.

"Зараз ми також звертаємо увагу на будь-які прояви саботажу по створенню ОСББ з боку існуючих обслуговуючих компаній. Мова йде, насамперед, про небажання Жеків приватної форми власності передавати всю необхідну документацію домовик громаді, яка планує створити ОСББ. Ми відстежуємо конкретні адреси і фірми, які перешкоджають створенню ОСББ", - зазначив Пантелєєв.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
28 Червня 2016 p. 20:45
ЖЕКи ще торік позабирали поштові скриньки з під"їздів і досі їх не повернули. А тепер ЖЕКи збираються "ліквідувати". А хто тоді поверне поштові скриньки?