ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаПарламентарі відмовилися вкотре перекроювати закон «Про теплопостачання»

Парламентарі відмовилися вкотре перекроювати закон «Про теплопостачання»

Народні депутати України проголосували за зняття з розгляду проекту закону «Про внесення змін до Закону України «Про теплопостачання» (щодо модернізації, реконструкції та будівництва обєктів у сфері теплопостачання)»

Народні депутати України проголосували за зняття з розгляду проекту закону «Про внесення змін до Закону України «Про теплопостачання» (щодо модернізації, реконструкції та будівництва обєктів у сфері теплопостачання)», який мав розглядатися у повторному другому читанні. За це рішення проголосували 252 народних депутати.

Як зазначив представник перламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ігор Глущенко, комітет пропонував зняти з розгляду цей законопроект, оскільки він втратив актуальність.

«22 лютого 2012 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунального господарства», яким внесені зміни до Закону України «Про теплопостачання», «Про питну воду» та «Про питне водопостачання». Ними створені сприятливі умови для забезпечення модернізації, реконструкції та будівництва тепло-, водопостачання та водовідведення, уточнюються повноваження органів місцевого самоврядування в сфері інвестиційної діяльності та запроваджується поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за інвестиційними програмами», - пояснив парламентар.

Він також додав, що переважна більшість положень цього закону уже врегульована в раніше прийнятому законі, «крім того зазначений законопроект не враховує зміни, внесені до Закону «Про теплопостачання» внаслідок прийняття зокрема Закону України «Про державне регулювання в сфері комунальних послуг».

 

Катерина Селіванова

 
Коментарі (0)