ГоловнаНовини ЖКГТранспортПасажирам поїздів і електричок посилили правила проїзду

Пасажирам поїздів і електричок посилили правила проїзду

Увійшов в силу наказ міністра інфраструктури, яким запроваджено чимало нововведень, в тому числі і неприємних, для пасажирів на залізниці

Увійшов в силу наказ міністра інфраструктури, яким запроваджено чимало нововведень, в тому числі і неприємних, для пасажирів на залізниці.

Зокрема, змінено дозволений вага ручної поклажі. Тепер в вагон можна зайти тільки якщо багаж не перевищує 50 кг ваги. При цьому 36 кг перевозиться без оплати, а за 14 кг треба буде платити як за багаж. Чи ж не каже, правда, хто і де буде зважувати ручну поклажу при виході на перон і наскільки це подовжить процедуру посадки.

Велосипед в регіональних поїздах можна перевозити тільки в спеціальному відсіку для велосипедів. Якщо його у вагоні немає, пасажири не пустять. При цьому провезення велосипеда оплачується, ка 20 кг багажу. Але найцікавіше, що за збереженням велосипеда в спеціальному відсіку зобов'язаний стежити пасажир! Як це буде поєднуватися з розміщенням пасажира і його велосипеда, не дуже ясно. А в Інтерсіті і Інтерсіті + велосипеди заборонили перевозити зовсім, що для багатьох пасажирів виявиться дуже навіть неприємною новиною.

Якщо пасажиру потрібно буде терміново роздрукувати електронний квиток, в касі з нього візьмуть за це гроші - послуга видачі квитка відтепер не безкоштовна.

Міністерство інфраструктури посилив правила перевезення пасажирів і багажу в поїздах. Відповідний наказ "Про затвердження змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України" вже вступив в силу.

Також супроводжують людей з інвалідністю зможуть купити квиток за пільговою ціною лише в тому випадку, якщо під час поїздки вони будуть їх супроводжувати. Якщо супроводжуючий дитини з інвалідністю віком до 6-ти років оформляє пільговий квиток, то заняття окремого місця не передбачається.

Документ передбачає також серію інших нововведень, які, зокрема, торкнуться повернення проїзних документів, контролю перевезень і обслуговування пасажирів в поїздах, умови і порядок оформлення проїзду пасажирів і перевезення ручної поклажі в поїздах приміського сполучення.

До наказу додається Перелік категорій громадян, які користуються пільгами на железщнодорожном транспорті.

Повідомлялося, що "Укрзалізниця" з 15 січня 2019 року підвищила тарифи на деякі послуги в пасажирських поїздах, як користування комплектом постільної білизни в поїзді, ціни на чай, каву та питну воду. Комплект постільних речей в вагонах СВ всіх категорій поїздів тепер коштує 60 гривень з ПДВ, а в купейних і плацкартних вагонах - 50 гривень з ПДВ. Також за результатами моніторингу вартості продукції встановлена ​​єдина ціна чаю, кави і питної води (0,5 л) - це 10 гривень з ПДВ.

 

 
Коментарі (0)