ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаПід Бердичевом побудують сонячну електростанцію на 19 МВт

Під Бердичевом побудують сонячну електростанцію на 19 МВт

Датська компанія Better Energy A / S і НЕФКО підписали кредитний договір на фінансування першого етапу будівництва сонячної електростанції потужністю 19 МВт в Західній Україні

Датська компанія Better Energy A / S і НЕФКО підписали кредитний договір на фінансування першого етапу будівництва сонячної електростанції потужністю 19 МВт в Західній Україні. Загальний обсяг інвестицій в проект складе 6,6 млн євро. Про це повідомляє видання "Рупор Житомира".

Нова сонячна електростанція буде побудована на півдні Житомирської області, на схід від міста Бердичів. Мета проекту - запустити виробництво «зеленої» електроенергії вже протягом 2018 року. На першому етапі сонячна електростанція потужністю 6,4 МВт буде складатися з близько 19 700 окремих фотоелектричних модулів. При цьому до кінця 2018 року планується збільшити потужність станції до 19 МВт.

НЕФКО і Better Energy A / S інвестують в проект по 3,3 млн євро. Розрахункова продуктивність станції становить 6 660 МВт * год на рік, що дозволить забезпечити понад 1000 будинків зеленої електроенергією. При цьому викиди CO2 скоротяться приблизно на 5 500 тонн на рік.

«Наша мета - виробляти доступну сонячну енергію на благо споживачів і всього населення України. Успішна реалізація цього пілотного проекту відкриє можливості для залучення ще більшої кількості інвестицій в економіку України та Житомирської області, принесе чисту енергію і призведе до довгострокового процвітання країни », - говорить Марк Аугустенборг Одум, Виконавчий віце-президент, Ринки і Проектне фінансування, Better Energy.

«Ми дуже раді співпрацювати з Better Energy в Україні, оскільки ця данська компанія має великий досвід фінансування і будівництва сонячних установок по всьому світу», - каже Бу Нюхус, Старший менеджер з інвестицій НЕФКО.

Better Energy - незалежна компанія-виробник сонячної енергії, залучена в розробку і будівництво сонячних парків в Данії, Нідерландах, Польщі, Швеції та Україні. Загальна потужність всіх установок компанії складає більше 160 МВТФ, в даний час понад 3500 га знаходяться в стадії розробки. У 2017 році на території Західної Ютландії Better Energy завершила будівництво третього за величиною сонячного парку в Данії, а також поставила більше 85% обладнання для великомасштабних сонячних проектів в країні. Загальна потужність об'єктів, розроблених в Україні місцевим партнером проекту, ТОВ «Ганська СЕС», становить 60 МВт.

У 2014 році Україна поставила за мету збільшити частку відновлюваної енергетики в виробництві енергії до 11% до 2020 року. В даний час в країні реалізується кілька ініціатив в галузі відновлюваної енергетики. Основними джерелами відновлюваної енергії в Україні є вітер, сонячна енергія, гідроенергетика та біомаса.

Це другий проект НЕФКО в області сонячної енергетики, який буде реалізований в Україні в цьому році. Крім того, НЕФКО за роки своєї роботи в країні профінансувала ряд інших проектів в галузі поновлюваних джерел енергії. Раніше НЕФКО були реалізовані проекти в галузі енергоефективності та централізованого теплопостачання міста Житомир. В даний час портфель проектів корпорації в Україні включає понад 130 проектів на різних етапах реалізації.

 

 
Коментарі (0)