ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПід час карантину споживання електроенергії впало на 8%

Під час карантину споживання електроенергії впало на 8%

Найбільше споживання електроенергії зменшилося у промисловому секторі. У квітні нинішнього року на 8% скоротилися обсяги споживання електроенергії в Україні порівняно з аналогічним періодом торік.

Найбільше споживання електроенергії зменшилося у промисловому секторі.

У квітні нинішнього року на 8% скоротилися обсяги споживання електроенергії в Україні порівняно з аналогічним періодом торік. 

Про це повідомляє пресслужба Національної енергетичної компанії "Укренерго".

Найбільше споживання електроенергії скоротилося в промисловості. Зокрема, у машинобудівництві на 21%, у транспортній галузі - на 17%, металургії - на 13%.

Населення також почало менше споживати електроенергію. Утім, зміни не дуже суттєві, зазначають в "Укренерго", - лише 1%.

"Основними чинниками зниження споживання є сезонне підвищення температури повітря та карантинні заходи, які обмежили можливість роботи промислових підприємства, середнього та малого бізнесу, а також сфери послуг", - зазначають в компанії. 

До слова, порівняно з березнем 2020 року падіння споживання електроенергії склало 11%.

Як повідомлялося, народні депутати Верховної Ради закликали прем'єр-міністра Дениса Шмигаля не зупиняти атомні енергоблоки. Під зверненням до голови Кабінету міністрів підписалися близько сотні депутатів. За ініціативою уряду, з 10.05.2020 буде виведено в резерв 3 енергоблоки АЕС загальною потужністю 3000 МІВ, та в подальшому, протягом 2020 року, зменшено виробництво електроенергії ще на 9 енергоблоках АЕС.

 

 

 

 
Коментарі (0)