ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПід час карантину заборонено відключати від електрики водоканал і шахти

Під час карантину заборонено відключати від електрики водоканал і шахти

Кабмін заборонив постачальникам електроенергії відключати водоканали і вугільні шахти; від газопостачання теплокомуненерго, а також теплоелектростанції і теплоелектроцентралі
Кабінет міністрів України заборонив постачальникам електроенергії відключати від неї водоканали та вугільні шахти. Окрім того забороняється відключати від газопостачання теплокомуненерго, а також теплоелектростанції та теплоелектроцентралі. 
 
Відповідна заборона міститься в урядовій постанові №255 на Урядовому порталі.
 
“Заборонити до 24 квітня 2020 р. постачальникам електричної енергії, операторам систем розподілу електричної енергії здійснювати відключення та обмеження нижче технологічного мінімуму споживання електричної енергії підприємств централізованого водопостачання та водовідведення незалежно від форми власності, вугледобувних підприємств”, — йдеться в тексті постанови.
 

Також забороняється  постачальникам природного газу здійснювати припинення постачання природного газу виробникам теплової та електричної енергії (припинення забезпечення споживача необхідними підтвердженими обсягами природного газу, неподання оператору газотранспортної системи номінацій/реномінацій на транспортування природного газу для задоволення потреб споживачів, зменшення періоду постачання в інформаційній платформі оператора газотранспортної системи та/або надсилання доручень на припинення (обмеження) транспортування/розподілу природного газу для споживачів або припинення газопостачання) незалежно від форми власності. 

 
Коментарі (0)