ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаПід Києвом побудують найбільшу в Україні сонячна електростанцію

Під Києвом побудують найбільшу в Україні сонячна електростанцію

У селищі Димерка під Києвом стартує будівництво сонячної електростанції, яка стане найбільшою в Україні з піковою потужністю 57 МВт.

У селищі Димерка під Києвом стартує будівництво сонячної електростанції, яка стане найбільшою в Україні з піковою потужністю 57 МВт.

Проект реалізується світовим енергетичним концерном ACCIONA ENERGIA в партнерстві з компанією Василя Хмельницького UDP Renewables.

Про це підприємець заявив в своєму Facebook, передає БізнесЦензор.

"Ми раді, що європейські інвестори повірили нам і готові інвестувати чималі кошти в довгострокові проекти в Україні в партнерстві з нашою компанією UDP Renewables. Світовий гігант зеленої енергетики ACCIONA ENERGIA вкладе більше 54,7 мільйонів євро в розвиток сонячної станції в Димерці, що дозволить зробити її найбільшої в країні, - каже Василь Хмельницький. - Упевнений, що цей приклад активізує процес залучення іноземних інвестицій не тільки в зелену енергетику, але і інші перспективні галузі ".

Перша черга електростанції була введена в експлуатацію компанією підприємця Василя Хмельницького влітку 2017 року. Іспанська корпорація протягом півтора років вивчала ринок України, перш ніж зважитися на операцію.

"Ми раді партнерству з UDPR і у нас великі плани щодо розвитку в Україні. Ідея полягає в тому, щоб якомога швидше побудувати в Україні сонячні електростанції загальною потужністю до 300 МВт, - говорить Рафаель Матео, виконавчий директор компанії ACCIONA ENERGIA. - Ми інвестуємо і працюємо в більш ніж 20 країнах світу, але до сих пір у нас не було проектів в Україні. Ваша Країна планує збільшити частку відновлюваних джерел енергії до 20% в 2020 році і до 30-35% у 2030 році, і для нас важливо бути першим великим гравцем цього перспективного ринку на зорі його нової енергетичної історії ".

У планах партнерів - спільна робота над широким портфелем інвестиційних проектів як в сонячної, так і вітровій енергетиці.

Василь Хмельницький також планує активно інвестувати і залучати партнерів для спільних проектів, націлених на створення сучасних конкурентних виробництв. Так, в квітні компанія Хмельницького зареєструвала індустріальний парк в Білій Церкві, де планує побудувати три заводи вже в цьому році.

Сам Хмельницький вважає індустріальний парк оптимальною формою для інвестицій, як для українських, так і зарубіжних підприємців.

 

 
Коментарі (0)