ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВПід Києвом жителі протестують проти сміттєзвалища

Під Києвом жителі протестують проти сміттєзвалища

В знак протесту проти вивозу сміття зі Львова на київські сміттєзвалища місцеві жителі заблокували проїзд сміттєвим фурам.

В суботу кілька десятків людей влаштували масштабну акцію протесту і перекрили сміттєвим фурам проїзд, повідомляє СЕГОДНЯ.

Зокрема учасниками блокади сміттєвих фур стали жителі Крюківщини, Боярки та Тарасівки. Саме біля цих селищ розташовано смітники, на які звозилися львівські відходи. Протест триває вже другу добу

 "В суботу до обіду через акцію в селі Крюковщина утворилася черга з десятка сміттєвозів, але рух для звичайного транспорту не перекривався. Правопорушень не було. Але в поліцію надійшли заяви від жителів з приводу законності завезеного сміття, все буде перевірятися", – кажуть в ГУ НП Києва.

"Полігон, що розташований біля Тарасівки та Крюківщини – є комунальним підприємством райради, і та ситуація, яка там наразі склалася, є неприпустимою", - наполягають представники Києво-святошинської районній раді.

За словами перших заступників глави райради Олександра Однороманенка і Дмитра Гусятинського, директор підприємства одноосібно, ні з ким не порадившись, прийняв рішення приймати машини зі сміттям і побутовими відходами зі Львова на полігон поблизу Тарасівки. За це він вже отримав догану. Також чиновники пообіцяли, що шукатимуть виходи з цієї ситуації.

Станом на сьогодні відходи з львівської області  спалюються на київському заводі "Енергія" а також зберігаються на полігонах біля столиці.

 

 
Коментарі (0)