ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВПід Одесою може з'явитися сміттєпереробний завод

Під Одесою може з'явитися сміттєпереробний завод

Сміттєпереробний завод хочуть побудувати за дорогою Дружби. Депутати розглядають питання про виділення 5 га землі для розробки детального плану

Сміттєпереробний завод хочуть побудувати за дорогою Дружби. Депутати розглядають питання про виділення 5 га землі для розробки детального плану.

Постійні комісії Ренійського міської ради розглянули питання про надання дозволу ТОВ «ЕКО ЕЙР РЕНІ» на розробку детального плану території земельної ділянки для будівництва в перспективі сміттєпереробного заводу. Йдеться про ділянку площею близько 5 гектарів за дорогою Дружби, в районі старої телевежі.

У перспективі будуть проведені громадські слухання та підготовлена ​​необхідна документація, а перед цим питання планують розглянути на сесії міськради.

Як пояснив депутатам помічник міського голови Віктор Болюбах, технологічний процес, який пропонує ТОВ «ЕКО ЕЙР РЕНІ», передбачає чотири етапи. На першому - видалення із загальної маси сміття металу, а також скляних і пластикових пляшок, які будуть продаватися як вторсировину.

Решта тверді побутові відходи (ТПВ) за допомогою води, високого тиску і низькотемпературних хімічних реакцій переробляються в біомасу. У процесі переробки виходить концентрат мінеральних добрив і біомаси. Остання висушується і використовується як паливо для плазмового реактора. У реакторі біомаса перетворюється в синтетичний газ. В результаті його спалення виробляється електроенергія.

Розробники цієї технології, що базується на принципі філософії нульових відходів, стверджують, що синтетичний газ як продукт переробки ТПВ, значно чистіше, ніж природний газ: в ньому немає смол, фуранів і диоксидов, він містить лише сліди деяких елементарних домішок, таких як мікрочастинки хлорину, сірки і металів. Однак останні також нейтралізуються. Єдиний викид, який потрапляє в атмосферу, - це чистий СО2.

 

 
Коментарі (0)