ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПідготовка до Євро-2012 вилилася Львову в мільярди

Підготовка до Євро-2012 вилилася Львову в мільярди

Фактично на підготовку області було профінансовано 10,45 млрд грн, з яких 8,1 млрд – кошти із державного бюджету, 0,22 млрд. – кошти місцевих бюджетів та 2,2 млрд – гроші інвесторів.

Підготовка Львівщини до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року велася відповідно до цільової програми, затвердженої постановою Кабінету Міністрів, яка передбачала фінансування у сумі майже 12,4 мільярди гривень. Однак фактично на підготовку області було профінансовано 10,45 млрд грн, з яких 8,1 млрд – кошти із державного бюджету, 0,22 млрд. – кошти місцевих бюджетів та 2,2 млрд – гроші інвесторів. Про це сьогодні, 27 червня, під час брифінгу розповів голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк, інформує прес-служба ОДА.

За словами голови Львівської ОДА, обласною програмою з питань безпеки та правопорядку на період підготовки та проведення Євро-2012 впродовж трьох останніх років профінансовано 7,65 млн грн. Ці кошти витратили на модернізацію матеріально-технічного забезпечення територіальних органів МВС, МНВ, СБУ та внутрішніх військ.

Щодо головних об'єктів Євро-2012, для проведення чемпіонату було збудовано стадіон «Арена-Львів» (вартість – 2,94 млрд грн, профінансовано – 2,6 млрд грн, залишилось профінансувати 334 млн грн), реконструйовано і збудовано злітно-посадкову смугу, новий термінал Міжнародного аеропорту «Львів» (загальна вартість проекту – 4,6 млрд грн), відновлено стадіон Львівського державного університету фізичної культури (профінансовано 78,5 млн грн) та стадіон у смт. Славське Сколівського району (профінансовано 22 млн грн).

Михайло Костюк також розповів про те, що на будівництво і реконструкцію доріг Львівщини (зокрема, дороги загального користування Львів-Краківець, Львів-Рава-Руська, Львів-Шегині, а також західний обхід міста Львова, пониження частини дороги Львів-Пустомити і під'їзд до Трускавця) профінансовано 5,7 млн грн, а ще 3,2 млн грн – витрачено на комунальні дороги Львова.

 
Коментарі (0)