ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПідприємців на рік звільнили від сплати ЄСВ

Підприємців на рік звільнили від сплати ЄСВ

В Україні створили пакет допомоги бізнесу. Зокрема, підприємцям першої та другої груп дозволяють не платити Єдиний соціальний внесок

 

В Україні створили пакет допомоги бізнесу. Зокрема, підприємцям першої та другої груп дозволяють не платити Єдиний соціальний внесок.

— Послаблення для бізнесу діятимуть під час воєнного стану та ще мінімум рік після його завершення, — каже президент України Володимир Зеленський, 44 роки. — Підприємці можуть не перераховувати податок за працівників, які пішли воювати, або якщо не мають можливості заплатити державі.

Також уряд дозволяє не платити податок та оренду за землю на всіх територіях, де тривають бої.

— Це правильне рішення влади. Вона допомагає бізнесу працювати в умовах війни, — говорить економіст Павло Кухта, 36 років. — Наступним кроком будуть держзамовлення на гуманітарку та товари подвійного призначення. Тому зараз важливо, щоб підприємства гарно працювали в тилових зонах, де ситуація відносно спокійна. Немає жодного сенсу в тому, що в західних та центральних областях зачинені магазини, перукарні та інші бізнеси, потрібні людям. Через ці регіони проходять мільйони біженців. Вони мають звичайні потреби, які слід обслуговувати. Це нормальне економічне життя.

 

 

 
Коментарі (0)