ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПідприємців зобов’язали повідомляти про підвищення цін більше ніж на 5%

Підприємців зобов’язали повідомляти про підвищення цін більше ніж на 5%

Окремо Кабінет Міністрів України запровадив граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування

 Підприємці мають декларувати підвищення цін більш ніж як на 5 % на соціально знащучі товари.

Про це повідомляє департамент з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради з посиланням на постанову Кабінету Міністрів України.

“Цією постановою затверджено переліки товарів, зміна цін на які підлягає декларуванню, у тому числі продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, лікарських засобів, антисептиків та дезінфекційних засобів, засобів індивідуального захисту,”- відзначила директорка департаменту Ніна Рахуба.

Окремо Кабінет Міністрів України запровадив граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування:

хліб житньо-пшеничний;

батон;

крупу гречану;

цукор-пісок;

борошно пшеничне вищого ґатунку;

макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку);

молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці);

олію соняшникову;

яйця курячі категорії С1;

птицю (тушку курячу);

масло вершкове з жирністю 72,5%.

Якщо підприємець торгує товарами, які мають істотну соціальну значущість або відносяться до товарів протиепідемічного призначення, і при цьому планує підвищувати роздрібну ціну на 5% чи більше на момент набрання постановою чинності, то він має деклпарувати зміну ціни. У майбутньому доведеться декларувати підвищення цін на 5% і більше проти вже задекларованої роздрібної ціни.

Продаж товарів, ціни на які не пройщли декларування, є порушенням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Задекларувати зміну цін на товари можна безкоштовно через за стосунок Дія.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)