ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства-боржники розраховуються з «Нафтогазом» за газ

Підприємства-боржники розраховуються з «Нафтогазом» за газ

Підприємства-боржники зменшили свою заборгованість за газ перед «Нафтогазом» на півмільярда гривень. Таких результатів вдалося досягти завдяки зниженню суми боргу «Київенерго».

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за минулий тиждень зменшили заборгованість перед НАК «Нафтогазом України» на 0,5 млрд грн до 22, 6 млрд грн. Зменшення заборгованості відбулось, в основному, за рахунок ПАТ Київенерго (на 172 млн. грн). Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Компанії.

Так, підприємства ТКЕ та ТЕЦ заборгували НАКу за газ, використаний для виробництва теплової енергії, 15 млрд. грн., з них за 2015 р. — 2,9 млрд. грн. За минулий тиждень заборгованість зменшилась на 0,3 млрд грн (2%).

Борги за «блакитне» паливо, використаного підприємствами ТЕЦ для генерування електроенергії за сім днів зменшились на 52 млн грн та наразі становлять 5,3 млрд грн.

Прямі промислові споживачі зменшили заборгованість за спожитий природний газ на 92 млн грн. Наразі сума їхнього боргу становить 2,2 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують обмежити мораторій на застосування примусової реалізації майна державних підприємств та господарських товариств, у статутних фондах яких частка держави становить не менше 25%.

 
Коментарі (0)