ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПідприємства гасять борги перед «Нафтогазом»

Підприємства гасять борги перед «Нафтогазом»

Протягом минулого тижня підприємства виплатили «Нафтогазу» частину боргів на десятки мільйонів гривень. Проте, у порівнянні з сумарною простроченою заборгованістю, – це крапля в морі.

За минулий тиждень заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України скоротилась на 157 млн грн. Проте, станом на 7 жовтня 2014 року сумарний прострочений борг відповідних категорій споживачів залишається досить великим – 19,3 млрд грн.. Про це відзвітували в прес-службі компанії.

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії становить 88% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - 9%, борг прямих промислових споживачів - 3%», - йдеться у повідомленні.
 
У прес-службі зазначили, що за минулий тиждень заборгованість ПАТ «Київенерго» перед «Нафтогазом» зменшилась на 249 млн грн.
 
«Сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії складає 17,066 мільярдів гривень, з них за 2014 рік - 5,051 мільярдів гривень», - повідомляє прес-служба. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», попри складність ситуації в енергетиці, український уряд намагається на неї не лише впливати, але й контролювати. Деякі результати вже є, і експерти засвідчують їхню позитивність.
 
Коментарі (0)