ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства «гасять» борги перед «Нафтогазом»

Підприємства «гасять» борги перед «Нафтогазом»

Споживачі «Нафтогазу України» (в категоріях ТКЕ, ТЕЦ і промисловість) за тиждень скоротили заборгованість перед компанією на 10,4%.

Споживачі НАК «Нафтогаз України» (у категоріях ТКЕ, ТЕЦ і промисловість) протягом тижня скоротили заборгованість за газ на 10,4% (на 1,5 млрд грн) - до 13 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії.

У «Нафтогазі» повідомили, що сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ та ТЕЦ за спожитий для виробництва теплової енергії газ становить 10,2 млрд грн, у тому числі за 2014 рік - 2,7 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість цієї категорії споживачів зменшилася на 12,6% (1,5 млрд грн).
 
«ПАТ «Київенерго» повністю розрахувалася за спожитий природний газ. Найбільшим підприємством-боржником (за винятком підприємств, що перебувають у зоні АТО) залишається ДП «Криворізька теплоцентраль», борг якого становить 879 млн грн», - зазначають у «Нафтогазі».
 
Заборгованість за спожитий для виробництва електроенергії газ становить 1,546 млрд грн, з них за 2014 рік - 0,763 млрд грн. Борг прямих промислових споживачів становить 1,256 млрд грн, в т. ч за 2014 рік - 0,398 млрд грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в українських підземних сховищах газу скоротилася кількість палива. Найбільший обсяг газу як і раніше зберігається в Більче-Волицько-Угерскому сховищі.
 
Коментарі (0)