ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства «гасять» борги за природний газ

Підприємства «гасять» борги за природний газ

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ зменшилась більш ніж на 2 мільйони гривень.

Станом на 11 серпня 2015 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає 20,6 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась лише на 2,2 млн грн (0,01%). Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Нафтогазу».

Зокрема, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить майже 70% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 22%, борг прямих промислових споживачів — близько 8%.
 
Згідно з повідомленням, заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 34 млн грн (1,4%). Товариство залишається найбільшим підприємством-боржником, сумарна заборгованість якого складає близько 2,5 млрд грн, в тому числі 1,7 млрд грн – за газ, використаний у 2015 році для виробництва електроенергії. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна збільшила кількість газу в підземних сховищах станом на 11 серпня 2015 року на 0,15% - до 13,450 млрд куб. м. Про це свідчать дані асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE).
 
Коментарі (0)