ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства нарощують борги перед «Нафтогазом»

Підприємства нарощують борги перед «Нафтогазом»

Борг підприємств-споживачів перед НАК «Нафтогаз України» за минулий тиждень виріс майже на 18%.

Заборгованість підприємств-споживачів перед НАК «Нафтогаз України» за минулий тиждень виросла на 17,9% (або 2,6 млрд грн) і станом на 16 грудня склала 17,1 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Зростання заборгованості відбулося в результаті оформлення актів прийому-передачі спожитих обсягів газу в листопаді поточного року. Певне зростання заборгованості ТКЕ і ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим і пояснюється тим, що розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця», - йдеться в повідомленні.
 
За даними «Нафтогазу», борг підприємств ТКЕ і ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 82% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - 10%, борг прямих промислових споживачів - близько 8%.
 
За минулий тиждень заборгованість ПАТ «Київенерго» перед компанією «Нафтогаз України» збільшилась на 434 млн грн (77%) і станом на 16 грудня поточного року становить 997 млн грн. «Київенерго» є найбільшим підприємством-боржником за спожитий газ (за винятком підприємств, які знаходяться в зоні АТО).
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Нафтогаз» сплатить «Газпрому» борг за газ до кінця року. НАК уже здійснив 2 перерахування російській компанії.
 
Коментарі (0)