ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства «покрили» частину заборгованості за газ

Підприємства «покрили» частину заборгованості за газ

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ зменшилась 0,6% та складає близько 20,7 мільярдів гривень.
Станом на 29 вересня 2015  року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 20,7 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 129 млн грн (0,6%). Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Нафтогазу».
 
Зокрема, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 70% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 23%, борг прямих промислових споживачів — близько 6%.
 
Заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 39 млн грн (1,5%). Товариство залишається найбільшим підприємством-боржником, сумарна заборгованість якого складає близько 2,5 млрд грн, в тому числі 1,7 млрд грн – за газ, використаний у 2015 році для виробництва електроенергії. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у серпні 2015 року заборгованість українців за житлово-комунальні послуги скоротилася на 0,7% у порівнянні з липнем. На кінець літа борг населення за «комуналку» становив близько 12 мільярдів гривень.
 
Коментарі (0)