ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства скоротили борги за газ до 16 мільярдів

Підприємства скоротили борги за газ до 16 мільярдів

Підприємства-боржники за тиждень зменшили «газові» борги перед «Нафтогазом» більше, ніж на 300 млн грн. Відтак, наразі сума прострочених платежів складає близько 16 мілрд грн.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за минулий тиждень зменшили борги за природний газ перед НАК «Нафтогаз України» на 326 млн грн. (2%) – до 16,3 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі Компанії.

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 78% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 16%, борг прямих промислових споживачів — близько 6%», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ТКЕ та ТЕЦ зменшили заборгованість за газ, використаний для виробництва тепла на 92 млн грн. (0,7%). Загальна сума боргу у цій категорії наразі становить 12,7 млрд грн, з них за 2015 р. — 628 млн грн.

Окрім того, борги ТЕЦ за газ, спожитий для генерування електроенергії, в порівнянні з минулим тижнем, зменшились на 232 млн грн (8,1%) та складають близько 2,6 млрд грн.

Прямі промислові споживачі за тиждень зменшили суму прострочених платежів за газ на 2 млн грн (0,2%) - до 928 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Світовий банк підтвердив зацікавленість щодо надання Україні коштів для закупівлі газу. Україна розраховує отримати кредит протягом найближчих місяців.

 
Коментарі (0)