ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства сплатили за газ сотні «боргових» мільйонів

Підприємства сплатили за газ сотні «боргових» мільйонів

За тиждень підприємства-боржники скоротили суму «газового» боргу перед «Нафтогазом» майже на 900 млн грн. Левову частку цієї суми сплатили ТКЕ та ТЕЦ, які використовують газ для виробництва теплової енергії.

 НАК «Нафтогаз України» підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі сплатили за природній газ 872 млн грн., скоротивши заборгованість перед Компанією на 4% - до 20,8 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 79% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 17%, борг прямих промислових споживачів — близько 4%», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, загальна сума боргу за спожитий для виробництва теплової енергії газ ТКЕ та ТЕЦ за тиждень зменшилась на 783 млн грн. – до 16,4 млрд грн.

Підприємства ТЕЦ за сім днів скоротили заборгованість перед «Нафтогазом» за «блакитне» паливо, використане для генерування електроенергії на 88 млн грн. – до 3,5 млрд грн.

Сума прострочених платежів прямих промислових споживачів за використаний газ за тиждень майже не змінилась та складає 937 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  Україна «дала задній хід» у питанні підвищення вартості транзиту російського газу через свою територію. Зокрема, у Міненерго виправдовуються, мовляв для цього немає бази.

 
Коментарі (0)